09.10.23 

ImageМіжнародний аеропорт "Бориспіль" представив концепцію відновлення авіаперевезень з України на економічному комітеті АСІ Europe 

У Софії, Болгарія,  5-6 жовтня 2023 року, відбулося 46-те засідання Економічного комітету АСІ Europe (Міжнародної ради аеропортів – Airports Council International), який є ефективним майданчиком для  обміну досвідом та обговорення актуальних питань міжнародних авіаперевезень: розвиток і сучасні виклики авіаринку, останні інновації в роботі аеропортів і авіакомпаній, вимоги та інвестиційні можливості.

Про це повідомляє пресслужба МА "Бориспіль". 

На засіданні економічного комітету АСІ Europe з доповіддю виступив менеджмент Міжнародного аеропорту "Бориспіль" щодо поточного стану та потреб для оперативної підтримки та реконструкції аеропортів України, подальших  викликів авіаційного ринку України, його інвестиційних  можливостей та вимог. 

У виступі  було презентовано актуальний стан інфраструктури українських аеропортів, майбутній потенціал авіаперевезень з аеропортів України та  позитивний вплив на економічний розвиток країни після війни. Будучи дійсним членом Міжнародної ради аеропортів ACI Еurope, аеропорт «Бориспіль» продовжує постійно співпрацювати  з міжнародною авіаспільнотою та партнерами щодо реалізації  власної візії відновлення польотів.

В ході засідання комітету економіки АСІ Europe сторони домовилися про подальші напрямки співпраці та підтримку зв’язків з українськими аеропортами, задля швидкого та ефективного відновлення цивільної авіаційної діяльності в Україні. Враховуючи, що аеропорти є потужними драйверами економічного зростання, що забезпечують критичний соціальний та економічний вплив, міжнародна авіаспільнота зацікавлена в подальшому розвитку співпраці для відкриття українських аеропортів, як тільки це дозволить безпекова ситуація.