11.10.23 

ImageДелегація ДКА, яку очолював виконуючий обов’язки Голови Володимир Бень, за участі Посольства України в Азербайджанській Республіці, взяла участь у 74-у Міжнародному астронавтичному конгресі, що проходить у м. Баку (Азербайджан) з 2 по 6 жовтня 2023 року.

Як повідомили в ДКАУ, крім роботи у засіданнях Міжнародного астронавтичного конгресу, програма візиту делегації також передбачала участь у супутніх заходах, що проходили на його полях. Серед таких заходів зустріч представників держав-підписантів Домовленостей в рамках програми «Артеміда», проведена Державним департаментом США та NASA, зустріч  керівників космічних агентств під головуванням заступниці Адміністратора NASA Памелли Мелрой, а також заходи, організовані Управлінням ООН з питань відкритого космосу тощо.

Також було проведено низку двосторонніх зустрічей, зокрема з представниками Європейського космічного агентства, керівниками Італійського космічного агентства, Польського космічного агентства, Люксембурзького космічного агентства, Азербайджанського космічного агентства (Азеркосмос) тощо, під час яких обговорювалися актуальні питання співробітництва у космічній сфері.

В рамках візиту на запрошення азербайджанської сторони делегація ДКА також відвідала Центр геоінформаційних систем Азеркосмосу, який займається прийомом та обробкою даних супутникового спостереження за Землею.

Image