12.10.23 

ImageГоловний аеропорт України- аеропорт "Бориспіль"  ініціював міжнародну сертифікацію системи закупівель підприємства: до кінця 2023 року аеропорт має пройти процедуру сертифікації закупівельної діяльності, яка проводиться Британським Інститутом закупівель та постачання СIPS – Chartered institute of procurement and supply.

CIPS є провідною організацією у сфері закупівель, яка встановлює еталонні стандарти для функції закупівель та ланцюга постачань компанії на всіх рівнях. Успішне проходження сертифікації є підтвердженням того, що закупівельна діяльність в аеропорту Бориспіль організована відповідно до найвищих міжнародних стандартів з управління закупівлями та постачанням. Стандарти розроблені Інститутом використовують для оцінки ефективності та прозорості закупівель такі організації, як Світовий банк, МВФ, ЄБРР. 

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" проходить сертифікацію базового рівня Primary Award. Для цього вже було проведено оцінку підприємства за спеціальною методикою CIPS, проаналізовано рівень розвитку закупівельної організації підприємства. Також були проведені фахові інтерв’ю та анкетування, направлені до експертів Інституту всі необхідні документи для оцінки та переходу до наступного етапу. Сертифікація відбувається шляхом комплексного аналізу процедур закупівель, оцінки ефективності, управління ризиками при проведені закупівель та виконанні договорів.

"Пройти складну процедуру сертифікації згідно стандартів CIPS є нашим усвідомленим рішенням. Репутація та довіра від стратегічних партнерів залежить від прозорої діяльності аеропорту у сфері закупівель. Отримання сертифікату CIPS підтвердить, що закупівельна діяльність аеропорту є ефективною та прозорою. Це дозволить нам не тільки залучати міжнародні інвестиції для реалізації інфраструктурних проєктів аеропорту але й зробить шлях до відновлення польотів ефективнішим",- зазначив Олексій Дубревський, генеральний директор МА "Бориспіль".

У разі позитивної оцінки після проходження процесу сертифікації Британським Інститутом закупівель та постачання СIPS аеропорт "Бориспіль" стане першим українським аеропортом та одним із перших держпідприємств України, що отримає сертифікат на відповідність основних процесів закупівель найвищим міжнародним стандартам, національному законодавству та етичним нормам. У аеропортовому секторі сертифіковано Abu Dhabi Airports, London Luton Airport та Manchester Airports Group та інші.