18.10.23 

Image18 жовтня в NAUHUB на території НАУ відбулася відкрита зустріч із заступником Міністра освіти і науки України Михайлом Винницьким.

Також на заході були присутні Голова комісії з реорганізації НАУ Володимир Шульга, член комісії Ксенія Семенова та представники студентського самоврядування, повідомила прес-служба НАУ.

Ця зустріч була організована для обговорень актуальних питань, пов'язаних із реорганізацією Національного авіаційного університету. Гість розповів про очікування від реформ загалом й відповів на запитання студентів та всієї спільноти університету.

Серед іншого Михайло Винницький зазначив: "Поки йде реорганізація, здобувачі освіти НАУ зможуть завершити навчання у новостворених закладах на тих самих умовах, викладачі продовжать викладати свої дисципліни, а зміна статусу з "національного" на "державний" суттєво не змінить нічого. Реорганізація закладу не вплине на умови праці та рівень заробітних плат освітніх працівників".

Запитання до спікера здебільшого стосувалися отримання дипломів, змін в процесі реорганізації, майбутнього навчального закладу державного університету «Київський авіаційний інститут», акредитацій, гуртожитків, виробництва БПЛА та розвитку нового для України напрямку military-tech тощо.

Михайло Винницький наголосив, що "я великий прихильник студентського самоврядування, і вважаю що це надзвичайно важливо, щоб студентський голос був регулярно почутим".

Захід відбувся в атмосфері відкритості та діалогу, де кожен міг висловити свої погляди щодо перспектив розвитку університету.

Раніш повідомлялось, що КМУ ухвалив постанову про реорганізацію Національного авіаційного університету