19.10.23 

ImageУ рамках цифрової трансформації Центральний офіс зборів за маршрути ЄВРОКОНТРОЛЯ (CRCO) зробив ще один важливий крок вперед, запустивши розширену версію ETNA, портал для національних адміністрацій, який спрямований на забезпечення покращеної співпраці, підвищення продуктивності та покращення даних. якість.

CRCO є ключовою фінансовою послугою, яку EUROCONTROL надає своїм державам-членам, авіакомпаніям і постачальникам аеронавігаційних послуг. CRCO ефективно виставляє рахунки, збирає та виплачує понад 8 мільярдів євро щорічно за маршрутні та термінальні збори від користувачів повітряного простору, забезпечуючи тим самим ліквідність європейської авіаційної мережі. Це поєднується з бездоганним невидимим бухгалтерським обліком і фінансовою звітністю, яка обслуговує 41 державу-член і 3 додаткові держави, надаючи актуальні точні дані, які підтримують національні вимоги до фінансової звітності.

Новий портал забезпечує цілодобовий онлайн-доступ до широкого спектру послуг і даних через абсолютно новий зручний інтерфейс. Його ключові особливості включають:

  • оперативний модуль, що забезпечує передачу повідомлень про рейси, обмін інформацією у разі претензій і доступ до планів польотів, які обробляються нашим Центром управління мережею з метою виявлення потенційно неоплачених рейсів;
  • модуль даних, що забезпечує доступ до серії рахунків, бухгалтерських і казначейських звітів, на додаток до бази даних CRCO, що містить інформацію про користувачів повітряного простору та деталі флоту;
  • модуль одиничних тарифів, що полегшує публікацію звітних таблиць для всіх наших держав-членів, гарантуючи, що країни ЄС можуть виконувати свої зобов’язання щодо звітності перед Європейською комісією через цю єдину точку входу на ETNA.

Прес-служба EUROCONTROL