02.11.23 

ImageАвіакомпанія Supernova, яка входить до групи компаній "Нова пошта", виконала перший рейс у 2023 році.

Олександр Лисовець, СЕО Nova Post Europe, розповів, як розвивається цей напрям.

"До 2025 року маємо відкрити 200 відділень у 30 країнах" — Олександр Лисовець, СЕО Nova Post Europe

Про плани «Нової пошти» відносно відкриття власної авіакомпанії Supernova Airlines стало відомо восени 2021 року. Літаки перевізника мали здійснювати польоти з українських аеропортів «Бориспіль» та «Львів». Проте повномасштабне вторгнення росії змусило компанію коригувати свої плани.

"Так, небо над Україною закрите, але небо над Європою відкрите, і ми можемо літати між європейськими країнами, щоб пришвидшити доставку в Україну, — розповів The Page Олександр Лисовець. — Ми отримали дозвіл від європейської влади на виконання комерційних польотів в Європі. І від травня 2023 року почали літати між Ригою та Жешувом. Це було складно, адже певні процедури потрібно було відпрацьовувати вперше".

Нагадаємо, Supernova Airlines навесні 2023 року стала першою українською авіакомпанією, яка отримала сертифікат експлуатанта під час повномасштабного вторгнення.

Поки небо над Україною залишається закритим через війну, доставляти вантажі в країну «Новій пошті» доводиться тільки автомобільними шляхами, а польоти виконувати у повітряному просторі Європи. Проте Supernova Airlines не збирається зупинятися на цьому.

"Зараз ми очікуємо новий літак для старту трансконтинентальних вантажних польотів. Таким чином ми зв’яжемо не тільки Європу з Україною, а й Сполучені Штати, Канаду та інші країни", — поділився планами Олександр Лисовець.

Джерело page