13.11.23 

ImageМіжнародний аеропорт "Бориспіль" уклав тристоронній Меморандум з Hyundаi Engineering & Construction та Корпорацією аеропортів Кореї

Міжнародний аеропорт "Бориспіль", провідний авіаційний хаб України, корпорація Hyundаi Engineering & Construction (Hyundаi E&C) та Корпорація аеропортів Кореї (Korea Airports Corporation – KAC) 12 листопада 2023 року, уклали тристоронній Меморандум, що стане початком ключової співпраці між найбільшим аеропортом України та світовими лідерами в галузі інжинірингу, розвитку та будівництва авіаційної інфраструктури.

Про це повідомили на офіційному сайті аеропорту "Бориспіль". 

Документ підписали генеральний директор аеропорту "Бориспіль" Олексій Дубревський, Віце-президент відділу глобального маркетингу Hyundаi Engineering & Construction (Hyundаi E&C) Джейхак Рох та Віце-президент відділу глобального бізнесу Корпорації аеропортів Кореї (Korea Airports Corporation – KAC) Йонг-Гу Шин. Тристоронній Меморандум є продовженням та поглибленням співпраці у сфері модернізації авіаційної інфраструктури із залученням корейських експертів, впровадженням високотехнологічного досвіду та бізнес-інвестицій, про які аеропорт «Бориспіль» та Hyundаi E&C домовились у липні цього року, підписавши меморандум про взаєморозуміння за сприяння Віце-прем’єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова та за участі Міністра земель, інфраструктури та транспорту Південної Кореї – Вон Хі Рьона.

"Ми продовжуємо плідну співпрацю з Hyundаi Engineering & Construction та очікуємо на потужне партнерство з Корпорацією аеропортів Кореї в сфері модернізації інфраструктури аеропорту на виконання нашої головної місії – стати високотехнологічним європейським авіахабом, що сприятиме збільшенню інвестиційної привабливості України", – зазначив генеральний директор Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Олексій Дубревський. – "Ми висловлюємо велику повагу та вдячність нашим корейським партнерам за дуже важливу підтримку на цьому шляху".

Тристоронній Меморандум передбачає співпрацю усіх сторін в аналізі поточного стану аеропорту "Бориспіль" та визначенні можливостей для спільної реалізації проєктів відновлення та подальшої модернізації. Корпорація аеропортів Кореї (Korea Airport Corporation), що спеціалізується на управлінні та експлуатації аеропортів надаватиме аналітичну та консультативну підтримку, використовуючи свій великий досвід.

Hyundаi Engineering & Construction в свою чергу забезпечить відповідність розроблених проєктів найвищим будівельним та інженерним стандартам. «Hyundai Engineering & Construction прагне зробити свій внесок у це партнерство», – заявив Віце-президент відділу глобального маркетингу Hyundаi Engineering & Construction (Hyundаi E&C) Джейхак Рох.

“Ця співпраця є значним кроком на шляху до оптимізації інфраструктури аеропортів, і ми прагнемо старанно виконувати нашу консультативну роль”, – прокоментував Віце-президент відділу глобального бізнесу Корпорації аеропортів Кореї (Korea Airports Corporation – KAC) Йонг-Гу Шин.

Ця тристороння співпраця відповідає місії Міжнародного аеропорту “Бориспіль”, яка полягає у перетворенні аеропорту на високотехнологічний європейський авіаційний хаб, зміцненні економічних перспектив України та розвитку міжнародного партнерства в авіаційній галузі.