16.11.23 

ImageМіжнародний аеропорт "Бориспіль" і глобальна інфраструктурна компанія АЕСОМ підписали Меморандум про взаєморозуміння 

15 листопада 2023 року підписано двосторонній Меморандум про взаєморозуміння між   Міжнародним аеропортом "Бориспіль" та американською  інфраструктурною консалтинговою компанією АЕСОМ. 

Про це повідомляє пресслужба аеропорту "Бориспіль". 

Меморандум засвідчує об’єднання зусиль щодо відновлення та модернізації інфраструктури аеропорту "Бориспіль" та авіаційного сектору України в цілому.

"Меморандум знаменує собою важливу віху для відновлення авіаційного сектору України та є частиною глобального плану з відновлення та модернізації національних аеропортів, який було розроблено під керівництвом Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. Ми усвідомлюємо переваги програмного підходу AECOM та з нетерпінням чекаємо співпраці для реалізації наших планів щодо відновлення", – зазначив генеральний директор Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Олексій Дубревський.

Меморандум має на меті співпрацю, обмін інформацією та консультаційну підтримку фахівців AECOM у напрямках реконструкції та модернізації  інфраструктури аеропорту «Бориспіль» за сприянням просування критично важливих проєктів, які мають вирішальне значення для відновлення авіазв’язку зі світом та є ключовими для авіаційного сектору країни. 

"Завдяки нашому управлінню програмою та можливостям авіації ми з нетерпінням чекаємо співпраці  з Міжнародним аеропортом "Бориспіль", щоб відновити цей стратегічно важливий аеропорт та український авіаційний сектор", - підкреслив Трой Радд, генеральний директор AECOM. Компанія AECOM має великий досвід участі у відновлювальних роботах різної складності по всьому світу – AECOM та її дочірні компанії брали участь у післявоєнній відбудові в Іраку, Афганістані та Боснії, а також у відновленні після стихійних лих у Непалі, Гаїті, Японії, Індонезії та країнах Карибського басейну. До того ж, експерти компанії ухвалювали успішні авіаційні рішення для різних проєктів і континентів, від аналізу фінансового і технічного обґрунтування до проектування, генерального планування, управління програмами та будівництвом.