12.12.23 

ImageКурсанти Wizz Air діляться своїм досвідом у Межах програм " Cabin crew to captain "  та " She Can Fly "

Wizz Air, найекологічніша в світі авіакомпанія з найшвидшими темпами зростання в Європі*, залишається вірною своєму прагненню сприяти кар'єрному зростанню в авіації та руйнуванню ґендерних стереотипів, тому з гордістю підтримує свої новаторські ініціативи – програми "Cabin Crew to Captain" ("Від члена екіпажу до капітана") та "She Can Fly" ("Вона може літати").

Ці програми не лише надають неоціненну підтримку пілотам-початківцям, а й стимулюють потужний рух до ґендерної рівности в авіаційній галузі. Wizz Air продовжує прокладати шлях для наступного покоління пілотів, скорочуючи розрив між членами екіпажу та капітанами та розширюючи можливості жінок у небі завдяки програмі "She Can Fly".

Програма "Cabin Crew to Captain", яка була започаткована у 2020 році, пропонує членам екіпажу Wizz Air, які прагнуть стати пілотами, фінансову підтримку, а також підтримку з переміщенням і проживанням. 18-місячна програма, доступна в Угорщині, надає унікальну можливість чинним членам екіпажу з невеликим досвідом польотів отримати ліцензію комерційного пілота, залишаючись невід'ємною частиною команди WIZZ.

Курсанти Wizz Air, які беруть участь у трансформаційній програмі "Cabin Crew to Captain", радісно діляться своїм досвідом, створюючи історії про мрії польоту.

Ралука Узурова, старша членкиня екіпажу з п’ятирічним досвідом роботи у Wizz Air, розповідає про свою подорож від бази Клуж до бази Венеції. "Приєднатися до цієї програми вирішено давно, стати пілотом – моя мрія, і ця програма була найкращою можливістю досягти того, про що я мріяла. Як курсантка, я відчуваю вдячність і захоплення, і щодня переді мною постають випробування, щоб ставати кращою, опановувати все більше нових навичок і відточувати свої знання. Для всіх тих, хто дійсно хоче розвиватися в цій галузі, я можу сказати, що це одна з найкращих можливостей для особистісного розвитку та здобуття професії пілота".

Незважаючи на труднощі, вона підкреслює важливість наполегливости, нагадуючи авіаторам-початківцям, що мрії здійснюються.

Андрій Паниця, який протягом 20 місяців працював бортпровідником у Києві та Будапешті, яскраво описує перехід на курсантську програму. Будучи новим кадетом і долаючи потік інформації, Андрій приділяє першочергову увагу відданості справі. Він також зауважив: "Я би порекомендував цю програму іншим екіпажам, якщо вони дійсно хочуть старанно вчитися та зрештою стати майстерними пілотами. Головна перевага – можливість приєднатися до Wizz Air одразу після успішного закінчення всіх необхідних курсів".

Андрей Мадалін, старший бортпровідник, який працює в Абу-Дабі понад два роки, вважає програму "Cabin Crew to Captain" ключем до реалізації його мрії стати пілотом.

"Приєднатися до цієї програми було легким і природним рішенням для мене, оскільки це було ключем до досягнення моєї мрії стати пілотом. Мій досвід бортпровідника дозволив мені знайти спільну мову з пілотами, які ділилися цінними порадами та вказівками на цьому шляху". Наголошуючи на важливості позитивного ставлення, стійкости та сміливих дій, Андрей заохочує інших членів екіпажу скористатися цією можливістю. Програма, за його словами, є трансформаційним шляхом до кабіни пілота без звичних фінансових витрат.

Запроваджена в лютому 2023 року програма "She Can Fly" спеціально націлена на жінок, які прагнуть стати комерційними пілотесами. Визнаючи ґендерну нерівність у цій галузі, Wizz Air прагне руйнувати стереотипи та просувати ґендерну рівність. 18-місячна навчальна програма, що здійснюється у співпраці Тренерської льотної академії в Угорщині, зараховує кандидаток з невеликим досвідом або без нього.

Бейса Сарачевич, сербська курсантка з попереднім досвідом роботи в авіації та Ліцензією приватного пілота, обрала цю програму через неперевершену якість навчання та багатонадійні перспективи роботи. Як нова курсантка, Бейса відчуває вмотивованість і гордість, посилаючись на фінансову підтримку програми як переконливу причину для своєї заявки. "Я дуже раджу цю програму іншим жінкам, тому що вона пристрасно заохочує та мотивує їх реалізувати свої мрії стати пілотесами. Програма підкреслює, що особиста наполеглива праця є ключем до досягнення цих мрій, а також підкреслює непохитну підтримку, яку надає Wizz Air", – каже Бейса.

Інша курсантка, Беттіна Борос, розповідає про свій вибір приєднатися до програми "Вона може літати", підкреслюючи своє прагнення отримати найкращу підготовку та стати найкращою пілотесою. Добре структурована організація стає запорукою успіху. "Бути частиною програми "Вона може літати" перевершило мої очікування. Я дуже вдячна за можливість навчатися в інструкторів із такими знаннями та багатим досвідом".

Беттіна високо оцінює програму за те, що вона пропонує все необхідне для успіху. Вона впевнено каже: "Небо – це не межа, це лише початок: "Я щиро рекомендую цю програму, тому що вона надає всі необхідні складові для успіху".

Прагнення Wizz Air забезпечити високоякісне навчання та можливості працевлаштування поєднується з її амбітними планами щодо збільшення свого флоту до 500 літаків до 2030 року. Завдяки цим програмам авіакомпанія прагне найняти до 4600 нових пілотів, ще більше зміцнюючи свою позицію як однієї з провідних авіакомпаній Європи.

* За версією CAPA (Центр авіації) Aviation Awards for Excellence 2022.