26.12.23 

Image"Системний підхід до управління безпекою для керівників суб'єктів авіаційної діяльності" – курс для вищого керівництва авіакомпанії “Silk Way Airlines” (Азербайджан)

21 – 22 грудня Інститутом ІКАО проведено курс ІКАО «Системний підхід до управління безпекою для керівників суб'єктів авіаційної діяльності». До курсу приєдналися директор та заступники директора за напрямами провідної транспортної авіакомпанії Азербайджану  “SilkWayAirlines”. Курс провів Дмитро Бугайко, інструктор ІКАО, доктор економічних наук, член-кореспондент Академії економічних наук України, професор.

Мета цього курсу полягає у перепідготовці вищого керівного складу цивільної авіації, а також осіб, які несуть відповідальність за розробку та впровадження системи управління безпекою авіації у структурі авіаційної організації, за організацію превентивних заходів безпеки авіації, за визначення загроз у системі та оцінку ризиків, за розробку методики оцінки ризиків, за ведення моніторингу рівня безпеки за показниками роботи системи безпеки експлантату.

З моменту заснування авіакомпанія Silk Way Airlines значно розширила флот і мережу як вантажна авіакомпанія. Співпрацюючи з «Азербайджанськими авіалініями», вона забезпечує репутацію країни як ключового регіонального хаба.  Авіакомпанія Silk Way накопичила великий досвід у налагодженні регулярних рейсів у райони, які не обслуговуються рейсами інших авіакомпаній. Прикладом є рейси в Афганістан на літаках IL-76TD і Аn-12.

Інститут ІКАО співпрацює з авіакомпанією  “SilkWayAirlines” вже понад 14 років. В цьому році це вже другий курс для її персоналу у сфері безпеки авіації. Після проведення курсу слухачі надали позитивний зворотній зв’язок.

Проведення курсу є черговим етапом реалізації комплексної програми перепідготовки авіаційних спеціалістів Азербайджану Інститутом ІКАО НАУ.