08.01.24 

ImageГоловне управління розвідки Міністерства оборони України інформує про отримання 100 гігабайт секретних даних з російського підприємства ООО "Специальный Технологический Центр.

Про це повідомило ГУР МОУ.

На потужностях підприємства рф виробляють військове обладнання та техніку, що використовується армією рф у війні проти України. Воно перебуває під санкціями з 2016 року.

Саме на "СТЦ" виготовляють:

БПЛА "Орлан" різних модифікацій,

засоби радіоелектронної боротьби й розвідки,

іншу військову продукцію.

"Масив переданої для ГУР МО України інформації містить документацію на 194 номенклатурні одиниці: креслення, технічні завдання, патенти, програмне забезпечення тощо, йдеться як про наявні, так і перспективні військові розробки", - йдеться в повідомленні.

За попередніми оцінками, вартість одержаних даних може складати 1, 5 мільярди доларів.

"Це суттєвий удар по терористичній москві: вказаний архів уже використовується в цілях зміцнення обороноздатності України та ослаблення держави-агресора", — заявили у воєнній розвідці України.

Зазначається, що отримати закриту інформацію одного із критично важливих підприємств ВПК рф вдалось завдяки ефективній взаємодії з патріотичними представниками громадянського суспільства та медіа спільноти.

Раніш відео з деталями операції оприлюднил журналіст та блогер "Апостол" Дмитро Карпенко.