10.01.24 

ImageПоставка комплектуючих для дронів: за матеріалами БЕБ до санкційного списку внесли 10 російських суб’єктів

За ініціативи детективів Бюро економічної безпеки України Указом Президента України застосовані персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи щодо 5 юридичних та 5 фізичних осіб, які причетні до виготовлення російських дронів.

росіи?ські компанії, які в обхід введених санкцій, здіи?снювали поставки комплектуючих для виробництва дронів-камікадзе «Ланцет», встановили аналітики БЕБ. Зокрема йдеться про "Концерн Калашнікова" та пов?язані з ним компанії та особи.

Довідково: Відповідно до Закону України «Про санкції» до органів, що можуть застосовувати, скасовувати та вносити зміни до санкцій, відносяться лише Верховна Рада України, Президент України, Кабінет Міністрів України, Національний банк України та Служба безпеки України.

Водночас, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України, Бюро економічної безпеки України є суб?єктом забезпечення реалізації санкційної політики.

Наразі триває робота над включенням БЕБ до переліку центральних органів виконавчої влади, які є суб’єктом застосовування, скасування та внесення змін до санкцій.