13.01.24 

ImageЗ Одеського аеропорту відновлять сполучення з Кишинівом. Що відомо.

Для прискорення проїзду українських громадян, які прямують до аеропорту Кишинева з Одеси, буде запроваджено спеціальний автобус у рамках проекту "Аеротрансфер".

Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер. Реалізацію проекту влада Одеси здійснюється спільно з Програмою розвитку ООН в Україні.

Мета "Аеротрансферу" - оптимізувати переміщення громадян до міжнародного аеропорту "Кишинів". Пасажири з квитками на літак матимуть змогу скористатися спеціальним трансфером з Одеси до аеропорту, пояснив Кіпер.

Аеропорт у Кишиневі розташований близько до українського кордону та став важливим хабом під час повномасштабного вторгнення Росії до України. Цей проект покликаний розвантажити пункти пропуску через кордон, особливо в районі КПП "Маяки – Паланка – Зручне", знизити скупчення транспорту та людей, а також прискорити процедури перетину.

Організований трансфер також скоротить навантаження на дороги області, зменшивши кількість легкових автомобілів та підвищить рівень обслуговування в галузі міжнародних перевезень, підкреслює голова ОВА.

Для успішної реалізації проекту "Аеротрансфер" необхідні автобуси для пасажирських перевезень і в цьому питанні очікується підтримка Програми розвитку ООН, додав Кіпер. Програма розвитку ООН в Україні вже відібрала 20 проектів на Одещині, і на їх втілення Європейський Інвестиційний Банк виділив 29 млн. євро.

Джерело  bigmir.net