08.02.24 

Image6 лютого 2024 року у Міжнародному аеропорту "Бориспіль" було проведено робочу зустріч із представниками UNOPS та UNODC Programme Office in Ukraine / ПРООН в Україні та Окремий контрольно-пропускний пункт "Київ" Державна прикордонна служба України

Головною метою візиту було здійснення оцінки контролю пропускної спроможності Міжнародного аеропорту "Бориспіль" в контексті відновлення операційної діяльності після відкриття повітряного простору України.

"Наразі ми знаходимося в тій точці, коли досягнення всієї української авіагалузі можуть бути втраченими через відсутність звичайної авіаційної діяльності. Наша команда працює не тільки над відновленням аеропорту "Бориспіль", мова йде про всю українську авіагалузь. Тому зараз наші зусилля спрямовані на те, аби не втратити можливість зникнути з радарів міжнародних авіаперевезень. Пріоритет роботи - посилення архітектури безпеки, відповідність всім стандартам авіаційної безпеки та безпеки пасажирів", - зазначив генеральний директор аеропорту "Бориспіль" Олексій Дубревський.

В подальшому передбачено поглиблення та продовження співпраці для посилення контролю пріоритетних пунктів пропуску. Оскільки аеропорт "Бориспіль" є одним з ключових пунктів пропуску, співпраця щодо його відновлення є важливим фактором задля швидкого запуску авіасполучення після відкриття повітряного простору України.