15.02.24 

ImageПісля "Рамштайну" Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс повідомив, що мета "Коаліції дронів" - передати Україні один мільйон безпілотників.

Про це написало Міністерство оборони Латвії.

14 лютого кілька країн Контактної групи з питань оборони України оголосили, що приєднаються до Коаліції дронів для України. Зокрема, лист про наміри приєднатися до коаліції підписали Латвія та Україна, Нідерланди, Литва, Естонія, Швеція, Данія та Німеччина.

"Коаліція дронів має намір доставити в Україну 1 мільйон безпілотників. Підписавши лист про наміри, країни домовилися виділити ресурси для виробництва дронів і доставлять ці дрони та запчастини в Україну, де вони будуть випробувані, а також Коаліція навчить українських військових, як ними користуватися та інтегруватися з іншими технологіями", - йдеться у повідомленні.

Андріс Спрудс додав, що Латвія має намір витратити щонайменше 10 мільйонів євро протягом наступних 12 місяців, щоб вивести коаліцію на наступну фазу.

Як повідомлялось раніш, Міністр оборони України Рустем Умєров розповів про офіційний запуск роботи Коаліції дронів, до якої вже приєднались Швеція, Британія, Данія, Німеччина, Литва, Естонія, Нідерланди, Латвія.

Джерело АрміяInform