20.02.24 

ImageАвіакомпанія Wizz Air розширює свій авіапарк: з новим A321neo він складається з 200 літаків

Wizz Air, найекологічніша у світі* авіакомпанія, що має найшвидші темпи зростання у Європі, поповнює свій авіапарк новим літаком, збільшивши їх загальну кількість до 200. 

Після перевезення рекордної кількості пасажирів у 2023 році Wizz Air продовжує розвивати свою мережу. Авіакомпанія зробила замовлення на понад 300 найсучасніших літаків A321neo та A321XLR. Це дозволить WIZZ досягти стратегічної мети – мати у своєму авіапарку 500 літаків до 2030 року.

Новий Airbus A321neo, вартість якого становить понад 100 мільйонів євро, базуватиметься в аеропорту Лондон-Лутон. Інавгураційний рейс літака виконувався з Лондона-Лутона до Бакеу в Румунії.

Літак Airbus A321neo поєднує новітні технології та забезпечує суттєві екологічні переваги. Наразі він спроможний виконувати польоти з майже 50% суміші SAF, забезпечує зниження шуму на близько 50%, зменшує споживання пального та викиди вуглецю на 20% й на 50% скорочує викиди оксиду азоту**. Включно з новим літаком, середній вік авіапарку WIZZ становить 4,24 роки, що робить його другим наймолодшим у світі серед понад 100 авіакомпаній.

Валерія Брагаренко (Valeria Bragarenco), менеджерка з корпоративних комунікацій Wizz Air, зазначила: "Ми надзвичайно раді вітати у нашому авіапарку вже 200-й літак. WIZZ інвестує лише в найновіші та найкращі технології, а новий A321neo – підтвердження того, що авіапарк компанії є сучасним, комфортним та відповідає нашим зобов’язанням щодо піклування про екологію. Wizz Air спостерігає за підвищеним попитом на перельоти по всій Європі, а завдяки нашому новому літаку ми зможемо пропонувати мандрівникам ще більше рейсів за вигідною ціною".