03.03.24 

ImageВ аеропорту "Бориспіль" розповіли про концепцію діяльності летовищ в умовах воєнного стану

У сюжеті  ТСН розповіли про це.

Андрій Єрмак цього тижня знову наголосив, що працюють над тим, щоб частково відкрити небо над Україною.

"Ми працюємо над тим, щоб відкрити один з аеропортів, але це станеться лише тоді, коли всі питання безпеки будуть на такому рівні, коли буде можливо це зробити", – сказав Єрмак.

Про необхідність гарантій безпеки цього тижня говорив і секретар РНБО Данілов. За його словами, поки їх не буде, аеропорт "Бориспіль" не працюватиме.

Аеропорт "Бориспіль" ексклюзивно для ТСН відчинив двері одного з терміналів. Там наголошують, що всередині все працює та готове приймати мандрівників.

Екскурсію ТСН провів керівник групи з відновлення операційної діяльності Ігор Рябоконь. Це нова посада, яка з'явилася з початком воєнного стану. Щоб летовище функціонувало, тут постійно проводять технічну підтримку всього, що є. Навіть здійснюють технічні переганяння літаків.

"Щодо безпосередньо аеропорту "Бориспіль", для того, щоб почати обслуговувати рейси за розкладом, нам потрібно близько 3 тижнів", – сказав керівник групи з відновлення операційної діяльності аеропорту "Бориспіль" Ігор Рябоконь.

Аеропорт у робочому стані тримають до семиста працівників, які виходять на роботу щодня. Цього літа суспільство збурила інформація, що аеропорт "Бориспіль" оголосив тендер на прибирання приміщень на понад 50 мільйонів гривень. Кошти, запевняють, не витратили, бо тендер не відбувся.

Коли відновлюватиметься цивільна авіація у країні – в аеропорту не знають, бо це вирішують на іншому рівні. Однак вивчають досвід інших країн, зокрема Ізраїлю. Там навіть під час останнього загострення аеропорти працювали і офіційні делегації прилітали.

Ситуація в Україні дещо інша. В аеропорту повідомили, що нині працюють над документом, в якому прописують, як здійснювати польоти в умовах воєнного стану, зокрема покрокову інструкцію, що робити, коли повітряна тривога, а літак у повітрі чи йде на приземлення або на зліт, а також детальний алгоритм дій для пасажирів. Нині цей документ вивчають міжнародні партнери.

Джерело ТСН