11.03.24 

ImageУ 2024 році Украерорух продовжує навчання фахівців операційного напрямку для якнайшвидшого відновлення операційної діяльності

Вже у січні-лютому понад 30 фахівців Украероруху пройшли профільну підготовку за кордоном. Навчання відбувалося у м. Мадрид (Іспанія) у школі Entry Point North та у м. Люксембург (Люксембург) в Авіаційному навчальному центрі Євроконтролю (EUROCONTROL Aviation Learning Centre).

Також у межах  підготовки профільних фахівців Украероруху у 2024 році передбачено навчання для фахівців служб зв’язку, навігації та спостереження.

Вже у кінці січня такі спеціалісти пройшли курси у м. Люксембург, що дозволить їм підвищити рівень підготовки по впровадженню сучасних систем і технологій передачі даних та міграції з існуючих систем та оптимізації наземної аеронавігаційної інфраструктури.

Протягом першого півріччя заплановано проведення навчання для близько 200 фахівців у провідних навчальних закладах та центрах Європи, таких як Національна школа цивільної авіації (ENAC) у м. Тулуза (Франція), тренажерний центр Маастрихтського Центру ОрПР (MUAC) Євроконтролю, Авіаційному навчальному центрі Євроконтролю (EUROCONTROL Aviation Learning Centre) у м. Люксембург.

Забезпечення підтримки операційної діяльності Украероруху, у тому числі підтримка компетентності фахівців операційного напрямку є можливою завдяки підтримці країн-членів Євроконтролю - в рамках Європейського фонду добровільної аеронавігаційної солідарності, який діє з початку 2023 року.