14.03.24 

ImageАеропорт Мюнхена прийняв Ан-124, який перевіз 2,3-тонний супутник для моніторингу клімату від імені Європейського космічного агентства (ESA).

Супутник EarthCARE (Earth Clouds, Aerosols and Radiation Explorer), створений компанією Airbus, є спільним проектом ESA та Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA). Він досліджуватиме роль хмар і аерозолів у відображенні сонячного випромінювання в космосі та в космосі. вловлюють інфрачервоне випромінювання, що випромінюється поверхнею Землі.

Марк Стеклінг, керівник відділу спостереження за Землею, науки та досліджень компанії Airbus, розповів: "Оскільки світовий клімат продовжує змінюватися все швидше й швидше, науковцям потрібні все більш складні космічні засоби для кращого аналізу. EarthCARE допоможе заповнити прогалини, забезпечивши безпрецедентні вимірювання, щоб метеорологи та кліматологи могли краще зрозуміти, як енергія передається в атмосфері".

Проект підтримується понад 200 науково-дослідними інститутами по всьому світу.

Після вильоту з аеропорту Мюнхена в п'ятницю ввечері літак "Антонов" доставив супутник до пускового майданчику SpaceX у на базі Ванденберг у Каліфорнії. Запуск ракети Falcon 9 запланований на травень.

Джерело Airport World