21.03.24 

ImageДнями  відбувся черговий профорієнтаційний захід, організований ХАІ

Цей захід викликав великий інтерес серед старшокласників з навчальних закладів Дергачівської громади.

Зустріч з представниками всіх факультетів університету відвідали учні 10 ліцеїв міста. Понад 50 школярів були присутні особисто, а ще близько 150 долучилися до перегляду онлайн-трансляції заходу. Ця ініціатива є важливим кроком у розвитку співпраці між ХАІ та дергачівськими школярами. Вона стала можливою завдяки взаємодії керівництва університету з управлінням освіти Дергачівської міської ради та була організована відділом доуніверситетської освіти Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут».

Під час заходу були представлені різноманітні експонати та демонстраційні матеріали. Серед них були 3D сканер, VR-окуляри, міні-жучок, модель робота на гусеничному шасі, маніпулятор з захватним пристроєм для переміщення об'єктів, робот, який може рухатися в обмеженому просторі, розумний будинок на колесах та лабораторна модель з функціями реального супутника CubeSAT. Також були представлені модель ракети, композитна каска, пульсоксиметр, тепловізор, портативний електрокардіограф (комплекс "Фазаграф"), вібромасажний пристрій. 

Окрім того, cпівробітники університету показали авіаційні кольорові трьохмовні словники, створені ними у рамках спеціальності "Прикладна лінгвістика". Також була проведена мовна вікторина для учасників заходу.

Зустріч з представниками Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського "Харківський авіаційний інститут" надала учням можливість побачити та дізнатися про цікаві напрями та можливості, які пропонує університет. Захід сприяв поглибленню співпраці між університетом та школами Дергачівської громади, а також  підвищив інтерес ліцеїстів до науково-технічної сфери та авіаційного і космічного напрямку.