27.03.24 

Image"Агенція оборонних закупівель" Міноборони оголосила другий етап рамкової угоди на закупівлю безпілотних авіаційних комплексів

У системі Prozorro опубліковані відповідні тендери на закупівлю 3000 БПАК типу DJI Mavic 3E та 1000 БПАК типу DJI Mavic 3 Thermal з додатковими комплектуючими.

Про це інформує Міністерство оборони України.

Зазначається, що це наразі п’ята частина від 20 000 дронів, які Агенція запланувала придбати в межах рамкових угод. Водночас ці обсяги можуть збільшитися.

"У сучасній війні дрони — невід’ємна складова. Вони стають нашими очима та крилами на полі бою. Активна інтеграція безпілотних авіаційних комплексів у Збройні сили України — це крок вперед у національній безпеці та обороні", — зазначив заступник Міністра оборони Дмитро Кліменков.

Також у відомстві зауважили, що в системі Prozorro опубліковано 15 відборів на постачання 200 БПАК типу DJI Mavic 3E (всього 3000 штук) та 5 відборів на 200 БПАК типу DJI Mavic 3 Thermal (1000 штук). Очікувана вартість закупівель розрахована на основі ціни в 133 тисяч гривень за один Mavic 3Е та 198 тисяч гривень за один Mavic 3 Thermal (без ПДВ).

"Щоб постачати якомога більшу кількість дронів для ЗСУ, важливо максимально ефективно витрачати ресурси. І використання Prozorro дозволить нам забезпечити конкуренцію постачальників та отримати найвигідніші ціни в цих закупівлях", — наголосила директор "Агенції оборонних закупівель" Марина Безрукова.

Поділ закупівлі на окремі відбори по 200 дронів дозволить залучити до закупівель більшу кількість учасників, які не можуть забезпечити всю кількість, а також диверсифікувати джерела постачання. Взяти участь у цих закупівлях зможуть всі постачальники, які пройшли кваліфікацію в рамкових угодах на закупівлі БПАК Mavic 3Е та Mavic 3 Thermal. Податися на них можна в будь-який момент.

Крім цього, нова процедура рамкової угоди в Prozorro дозволяє оборонним замовникам проводити конкурентні закупівлі, не оприлюднюючи при цьому чутливу інформацію. У системі можна буде побачити ставки учасників та ціну, отриману в результаті торгів, що дасть змогу суспільству бути впевненим у відсутності переплат. Водночас інформація про терміни, місця постачання та інші умови закупівлі, як і хто конкретно брав у ній участь і хто переміг, буде доступною лише для учасників закупівлі, а також органів контролю та оскарження.

Джерело  armyinform