18.03.24 

ImageКабмін виділив ще 5 млрд гривень на закупівлю дронів

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграм.

"Додаткові 5 млрд грн виділили сьогодні для сил безпеки й оборони. Кошти будуть спрямовані на закупівлю дронів, необхідних для наших захисників на передовій. Продовжуємо підтримувати українську армію в боротьбі з російський агресором. Кожна гривня, що надходить у держбюджет у вигляді податків, буде йти на посилення нашої обороноздатності", - йдеться в повідомленні.

З повідомлення представника КМУ у Верховній Раді Тарас Мельничука стало відомо, що отримає ці кошти Держспецзв’язку на придбання обладнання оборонного призначення з подальшою передачею до сфери управління органів, що здійснюють керівництво військовими формуваннями.

Міністр економіки Юлія Свириденко  повідомила, що на ударні дрони будуть використані кошти з резервного фонду держбюджету.

- Загалом на сьогодні вже укладено угод з виробниками БПЛА на суму близько 30 млрд гривень, в процесі перебуває підготовка контрактів на суму 14 млрд гривень. І, зрозуміло, це не вичерпний обсяг, — зазначила Перший віцепрем'єр-міністр України — Міністр економіки України.

Уряд продовжить як планове, так і оперативне фінансування закупівель безпілотників.