01.04.24 

ImageВАКС ухвалив вирок колишньому посадовцю Одеської міськради Анатолію Орловському за обвинуваченням у заволодінні майном аеропорту "Одеса"

Вирок ухвалили 29 березня на підставі угоди про визнання винуватості, яку уклали прокурор САП та обвинувачений. Анатолія Орловського визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 5 ст. 191 КК (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). 

"Йому призначено покарання у виді 4 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в суб’єктах господарювання усіх форм власності, пов’язаних з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями на строк 3 роки та без конфіскації майна. На підставі статті 75 КК України обвинуваченого звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 3 роки", - йдеться у повідомленні  суду. 

Орловського зобов'язали періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації за місцем проживання, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Нагадаємо. 29 серпня 2023 року НАБУ і САП викрили злочинну групу, яка привласнила майно комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Одеса" вартістю 118 млн грн і дохід від нього - понад 2,5 млрд грн.