02.04.24 

ImageСтуденти Факультету наземних споруд і аеродромів долучаються до Міжнародного проєкту European Design Upgrade 3.0

Факультет наземних споруд і аеродромів Національного авіаційного університету отримав запрошення для своїх студентів, які навчаються за напрямом «Архітектура та містобудування», взяти участь у Міжнародному проєкті European Design Upgrade 3.0.

Цей масштабний проєкт об’єднує дизайнерів, архітекторів, інженерів та підприємців з метою розробки нових та більш ефективних рішень для будівництва модульних будівель у країнах, постраждалих від надзвичайних ситуацій, воєн, стихійних лих та інших катастроф.

Проєкт EDU 3.0 реалізується за підтримки фонду K.Fund, Brand Manual, UrbanMill та Ultrahack і фінансується Європейським Союзом у рамках програми Creative Europe. Організатором виступає компанія K.FUND — неприбуткова організація, заснована у 2015 році відомим українським підприємцем Василем Хмельницьким для розвитку проєктів у сферах освіти та економіки. Зведення готових модульних будівель допоможе швидше задовольнити критичні потреби людей у тимчасовому житлі під час відновлення України.

19 березня програма розпочалася з онлайн-форуму за участю експертів та візіонерів, які продемонстрували широту та глибину виклику. Учасники проєкту EDU 3.0 матимуть можливість навчатися у провідних фахівців з України, Естонії та Фінляндії під час навчальної частини програми.

Наступним етапом стане Skills Upgrade Session, присвячений опануванню людиноцентричних методів проєктування. Буде сформовано команди, завданням кожної з яких буде дослідити один із аспектів шляху будівлі від ескізу до спорудження та реконструкції. Результати досліджень допоможуть командам створити нові рішення під час хакатону — заключного етапу формування авторських концепцій модульного житла. Протягом вікенду мультидисциплінарні команди працюватимуть над створенням концепцій рішень на основі проведених досліджень. Найкращі концепції хакатону отримають додаткове менторство, підтримку, буде представлені світу на фінальному форумі нагородження та отримають грошову винагороду.

Факультет наземних споруд і аеродромів НАУ запрошує молодих фахівців, випускників факультету, які прагнуть отримати новий досвід, долучитися до професійної спільноти, сформувати мережу контактів та розробити власні унікальні рішення, взяти активну участь у Міжнародному проєкті European Design Upgrade 3.0.