03.04.24 

ImageАеропорт "Бориспіль" продовжує працювати над втіленням проєкту "Безбар’єрний аеропорт", аби  після відновлення звичайної діяльності він був ще більш доступніший для всіх пасажирів та відвідувачів.

Фахівці аеропорту разом з експертами ГО «Безбар’єрність» провели детальний аудит із подальшим аналізом та розробкою заходів з адаптації  інфраструктури та навігації в аеропорту на доступність усіх 25 шляхів руху пасажирів з інвалідністю, приділяючи особливу увагу потребам людей з ментальними відмінностями .

Після відновлення звичайної діяльності аеропорт «Бориспіль» прагне бути максимально доступним та комфортним середовищем для всіх пасажирів, де впроваджені сучасні стандарти безбар’єрності, як звичайна суспільна норма. Саме з метою сприяння  комфортному перебуванню пасажирів з ментальними порушеннями або з розладами аутистичного спектру було розроблено соціальні історії- детальні покрокові презентації, що складаються з ілюстративного матеріалу та текстового пояснення.

Історії надають можливість заздалегідь ознайомитися з потрібним алгоритмом дій під час перебування в аеропорту, підготуватися до наявних в аеропорту джерел сенсорного навантаження, зорієнтуватися на місці в реальному часі в ході відвідування аеропорту. Покрокові історії покликані забезпечити рівні можливості та інклюзивний простір для всіх пасажирів, мати спрощений доступ до інформації, послуг та простору аеропорту. Ознайомитись з ними можна на сайті за посиланням: https://kbp.aero/aeroport-bez-baryeriv-pasazhyram-z-mentalnymy-vidminnostyamy/ .

Також фахівці аеропорту розробили книжку для дітей «Твоя подорож на літаку з аеропорту «Бориспіль»: https://kbp.aero/wp-content/uploads/2024/03/Dity-MOYA-PODOROZH-NA-LITAKU-280324.pdf. Це покроковий ілюстрований посібник, який допоможе дитині зробити комфортний шлях від входу в аеропорт до посадки у літак: процес реєстрації, пройти контроль на авіабезпеку, паспортний контроль та багато іншого. Також ця книжка не дасть дитині засумувати і під час польоту – різні цікаві завдання з картинками зроблять подорож юних пасажирів ще приємнішою.

Соціальні історії та книжка для дітей доступні для завантаження в форматі PDF для зручності використання на особистих електронних пристроях або для друку на вибір користувача. Також на нашому сайті викладено практичний посібник «Доступність аеропортів» – з ним можна ознайомитись за посиланням https://kbp.aero/wp-content/uploads/2024/04/Dostupnist-aeroportiv.pdf  

Прес-служба МА "Бориспіль"