10.04.24 

ImageДорогі американські безпілотники поступаються китайським та українським БПЛА та погано себе зарекомендували на війні в Україні.

Пентагон, якому необхідне надійне постачання дронів, це непокоїть - повідомляє The Wall Street Journal.

Компанія Skydio з Кремнієвої долини направила сотні своїх найкращих безпілотників до України. Проте вони зходили з курсу і падали через роботу російської РЕБ. Після того компанія почала працювати над новим флотом безпілотників.

Результат непокоїть компанію, яка сподівалася на ріст продаж після успішного застосування дронів в Україні. Це також погано для Пентагону, який потребує надійного постачання тисяч невеликих безпілотних літаків, пише WSJ.

Як правило, американські дрони дорогі, мають дефекти та важко ремонтуються, розповіли виданню керівники компаній, українські військові, чиновники та колишні чиновники оборони США. Зокрема, представники української влади сказали, що безпілотники американського виробництва крихкі і не в змозі подолати російське глушіння та технологію відключення GPS. Іноді вони не могли злітати, виконувати місії або повертатися додому. Безпілотники із США часто не літають на заявлених виробниками відстанях або не несуть значні корисні навантаження.

Тому Україна віддала перевагу дешевшим китайським продуктам, в першу чергу виробництва SZ DJI Technology.

WSJ зазначає, що Україна також розробила вітчизняну індустрію безпілотників, яка покладається на китайські компоненти. Українські заводи випускають сотні тисяч маленьких, дешевих безпілотників, які можуть перевозити вибухівку, а також більші безпілотники, які можуть вдарити глибоко у тилу РФ і дістатися до російських кораблів у Чорному морі.

Джерело НВ