12.04.24 

Image10 квітня помічник ректора з міжнародної та інноваційної діяльності ХАІ Мікаіл Гараєв прийняв участь у роботі Четвертого українського форуму міжнародної освіти

Захід проводився  Українським центром міжнародної освіти та був присвячений популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні іноземними студентами. У дискусії, зокрема, беруть участь очільники закладів вищої освіти, представники Міністерство освіти і науки України, Міністерство охорони здоров'я України, Українського державного центру міжнародної освіти Study in Ukraine, Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, Державна служба якості освіти України, Державна міграційна служба України та Державна прикордонна служба України.

Доповідачі підіймали важливі питання щодо проблем з визнанням іноземних кваліфікацій, змін вимог до документів іноземних студентів для перетину кордону, та інші й шукали шляхи їх розв?язання. Окрема сесія була присвячена обміну досвідом і кейсам розвитку партнерства із зарубіжними закладами освіти (Великобританії, США), вивченню нових тенденцій та особливостей реалізації подвійних дипломів під час війни. Дякуємо організаторам за презентовані інструменти залучення іноземних студентів до навчання в наших університетах та інтернаціоналізацію освіти під час війни.