16.04.24 

ImageМіжнародний аеропорт "Бориспіль" постійно підтримує кваліфікаційний рівень працівників: підсумки навчання у І кварталі 2024 року

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" задля підтримання належного рівня відповідності сертифікаційним вимогам постійно підтримує необхідний рівень кваліфікації персоналу. За результатами І кварталу 2024 року у навчальних центрах аеропорту пройшли навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації 736 працівників підприємства, з них 143 працівника сторонніх організацій ("Міжнародний аеропорт "Чернівці" ім. Л. Каденюка, ТОВ "Національна охорона", ДП "Украерорух", ТОВ "А/к "Роза вітрів", ОКПП "Київ").

Персонал з авіаційної безпеки проходив навчання з основ авіаційної безпеки, безпеки вантажу та пошти, з основ виявлення поведінкових характеристик. Навчальним центром ІКАО з авіаційної безпеки Міжнародного аеропорту "Бориспіль" було проведено для авіаційних фахівців 35 курсів навчання, що перевищує  запланований показник на І-й кв 2024 року, який складав 23 курси.

Також продовжується навчання, тренування та тестування на комп’ютерних тренажерах "CASRA" із використанням навчальної програми "Х-RAY TUTОR 4" (розробник  CASRA -Центр дослідження адаптивної безпеки та застосувань). За І квартал 2024 року навчання, тренування та тестування пройшли 545 операторів технічних засобів контролю та операторів спеціальних технічних засобів контролю на безпеку служби авіаційної безпеки аеропорту "Бориспіль". Крім того, вперше інструкторами Навчального центру ІКАО з авіаційної безпеки з 21 по 29 березня 2024 року було проведено навчання та тренування на комп’ютерних тренажерах "CASRA" із використанням навчальної програми "Х-RAY TUTОR 4" 12 працівників Служби авіаційної безпеки Комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Чернівці" ім. Л. Каденюка, які в подальшому продовжать тренування на даних тренажерах.

До того ж, у березні 2024 року в Навчальному центрі ІКАО з авіаційної безпеки сертифіковані інструктори Міжнародної організації цивільної авіації (ІCАО) провели семінар-практикум під егідою ICAO з питань  управління факторами ризику в контексті забезпечення авіаційної безпеки (деталі за посиланням https://kbp.aero/news/mizhnarodnyj-aeroport-boryspil-proviv-seminar-praktykum-z-pytan-upravlinnya-faktoramy-ryzyku-pid-egidoyu-icao/)

В Міжнародному аеропорту "Бориспіль" впроваджена інтегрована система менеджменту на базі системи управління якістю, системи екологічного менеджменту та системи управління безпекою польотів. З метою підтримання належного функціонування інтегрованої системи менеджменту на підприємстві було оновлено документи інтегрованої системи менеджменту та проведено відповідне внутрішнє навчання для керівників структурних підрозділів та ключових фахівців,  відповідальних за ефективне функціонування системи управління в структурних підрозділах.

Професійна підготовка та перепідготовка дозволяє Міжнародному аеропорту «Бориспіль» підтримувати кваліфікацію працівників на належному рівні та  підтверджувати сертифікати на  авіаційну діяльність, що видані Державіаслужбою України. Зараз аеропорт підтримує діючих 7,8 тис. сертифікатів персоналу, 21 ліцензію, 14 сертифікатів на види авіаційної та супутньої діяльності та 5 екологічних дозволів.