18.04.24 

Image18 квітня Вищий антикорупційний суд України задовольнив позов Мін'юсту про стягнення у дохід держави активів експрезидента "Мотор Січі" Вячеслава Богуслаєва та колишнього топменеджера компанії Петра Кононенка

Відтак в дохід держави стягнуто корпоративні права десятка юридичних осіб, серед яких 100% страхової компанії "Мотор-Гарант", Вінницький авіазавод, ТОВ "Вертольоти МСБ", Мотор-Банк, 74% фірми "Жекон". СК "Мотор-Гарант" у кінці грудня втратила всі ліцензії на надання фінансових послуг через санкції проти Богуслаєва, а Вінницький авіазавод уже де-факто перебуває під контролем держави й переданий в управління раніше націоналізованої "Мотор Січі". Мотор-Банк, за умовами меморандуму з Міжнародним валютним фондом, потрібно буде передати у Фонд гарантування вкладів.

Водночас щодо конфіскації окремих активів "третіх осіб" ВАКС відмовив. Адвокати В'ячеслава Богуслаєва подали апеляцію на це рішення суду.

Нагадаємо, що, згідно із поданням Департамента санкційної політики Міністерства юстиції про застосування санкції у вигляді стягнення активів, у Богуслаєва та Кононенка, серед іншого конфіскують:

понад 30 об'єктів нерухомого майна (житлових і нежитлових приміщень, земельних ділянок);

кілька сотень мільйонів гривень;

майнові права, зокрема на бренди (Богуслаєву належить, наприклад, старий логотип ФК "Металург Запоріжжя");

вогнепальну зброю.

Джерело  glavcom