11.05.23 

ImageЕкспрезидент "Мотор Січі" В’ячеслав Богуслаєв попросив включити його в список на обмін з росією.

Про це йдеться у листі-заяві за його підписом на ім’я керівника Офісу президента Андрія Єрмака, який є у розпорядженні "Схем.

"Прошу додати мене у список на обмін з Російською Федерацією", - пише Богуслаєв у заяві до Офісу президента, написаній російською мовою.

У документі стоїть його підпис з приміткою: "Богуслаєв, пенсіонер, інвалід 1 групи". В супровідному листі його адвоката вказана дата направлення заяви - 20 березня 2023 року. 

ImageПро те, які шанси у колишнього керівника стратегічного підприємства на обмін, "Схеми" запитали у Офісу президента та Головного управління розвідки Міноборони України.

"Україна і надалі буде застосовувати всі доступні інструменти для того, щоб повертати наших військовополонених та незаконно утримуваних цивільних осіб від держави-агресора. Але що стосується конкретних кейсів та прізвищ, ми можемо коментувати це лише за результатами", - повідомив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов.

Можливість обміну Богуслаєва не виключив і голова Служби безпеки України Василь Малюк. За його словами, експрезидент "Мотор Січі" має дати всі необхідні покази, а вже потім "стане якісним обмінним фондом".

Нагадаємо, 22 жовтня 2022 року голову правління одного із найбільших запорізьких підприємств "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва затримали силовики.

В СБУ повідомили, що затримали Богуслаєва за підозрою у роботі на РФ.

Пізніше СБУ опублікувала докази співпраці президента "Мотор Січі" з РФ.

Богуслаєв нині перебуває у СІЗО у Києві, суд продовжив йому термін тримання під вартою до 27 травня 2023 року.

Джерело censor.net