15.05.24 

Image"Новітні технології – для захисту повітряного простору" – під такою назвою на початку травня в он-лайн режимі була проведена XX міжнародна наукова конференція ХНУПС 

Програмний комітет конференції очолив Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук. До керівництва роботою секцій були залучені досвідчені керівники органів військового управління Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, Командування сил логістики Збройних Сил України, Командування Повітряних Сил Збройних Сил України, Командування Сухопутних військ Збройних Сил України та ХНУПС.

Також до складу оргкомітету конференції увійшли представники семи вищих навчальних закладів з шести країн світу – Австрії, Азербайджану, Болгарії, Польщі, Швейцарії та Швеції.

В ході роботи конференції були проведені 24 вебінари, на яких учасники розглянули актуальні питання щодо застосування новітніх технологій у сучасній військовій техніці, запропонували нові рішення та нестандартні підходи до вирішення питань підвищення ефективності підготовки і ведення бойових дій в ході відбиття збройної агресії російської федерації проти України.

Учасниками було заслухано та обговорено понад 550 наукових доповідей і повідомлень представників органів військового управління, провідних фахівців університету та наукових установ, організацій та підприємств оборонно-промислового комплексу України. В результаті до збірнику тез доповідей конференції подано більше 1000 тез секційних доповідей, які були підготовлені більш ніж 2500 авторами.

На основі рішень, прийнятих на засіданнях секцій, уточнені основні завдання з наукової і науково-технічної діяльності університету на 2024 рік та вироблені дієві пропозиції, що наближають нашу Перемогу!