28.04.22 

ImageНайбільший виробник цивільних транспортних літаків у Чеській Республіці повертається до чеської власності через 14 років.

Чеський холдинг Omnipol купує 100% акцій авіабудівної компанії Aircraft Industries (Чехія) у нинішнього російського власника, повідомили у компанії .

 "Aircraft Industries є визнаним виробником літаків з 1936 року, тому в нинішній кризовій ситуації для нас було само собою зрозуміло, щоб зробити все можливе, щоб врятувати кінцевого чеського виробника літаків. Традиційних чеських виробників не так багато на ринку. ринку, тому наш обов'язок підтримувати та розвивати їхнє виробництво. Після успішного порятунку однієї легенди в галузі авіації, компанії Aero Vodochody, ми хочемо допомогти врятувати ще одного великого представника чеської авіаційної промисловості", - сказав Їржі Подпера, Президент Omnipol.

Aircraft Industries опинилася у дуже складній ситуації після введення санкцій проти Російської Федерації, яка складала основний ринок компанії. У співпраці з Omnipol після підписання угоди про співпрацю почала успішно розвивати ділове співробітництво для заміни поставок за межі Російської Федерації. Обидві компанії очікують укладання нових контрактів на постачання літаків для клієнтів на третіх ринках у найближчі місяці цього року. OMNIPOL / OMPO Holding — це празька інвестиційно-торговельна група, яка входить у традиційні чеські компанії в аерокосмічній галузі. Наразі останньою інвестицією стала купівля частки компанії AERO Vodochody Aerospace, виробника літаків L-39NG.

Нагадаємо. "Уральська гірничо-металургійна компанія" купила контрольний пакет акцій Aircraft Industries у 2008 році.