03.05.22 

ImageНещодавно поблизу Національного військово-історичного музею України з’явився новий експонат, який засвідчив не тільки повномасштабне російське вторгнення в Україну, але й героїчний опір агресорам.

Напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні фондову колекцію музею поповнило хвостове оперення російського стерв’ятника, а саме штурмовика Су-25СМ, повідомила прес-служба музею.

Згідно з журналістським розслідуванням російський штурмовик Су-25СМ, як і десятки інших літаків, напередодні навчань «Союзна рішучість-2022» був перекинуто з авіабази, що розташована на військовому аеродромі Черніговка «Вітряк» (Росія, Приморський край, Далекий Схід) до Білорусі, а саме до аеродрому Лунинець, що розташований у Брестській області. Саме з  аеродрому нашої сусідки, а тепер співагресора, російські льотчики і завдавали підступних ударів по мирних містах і селах України, сіючи смерть, каліцтва та руйнування. 

Очевидно саме з Лунинця, що знаходиться за 32 км від українсько-  білоруського кордону на початку березня 2022 р. і здійснив свій останній політ російський Су-25СМ з реєстраційним номером RF-91961 зі складу 18-го штурмового авіаполку. Можливо саме він і завдавав ударів по житлових масивах Ірпеня та Ірпінському військовому шпиталю. Якби там не було, але влучний постріл українського вояка назавжди перервав політ ворожого «грака», скасувавши таким чином «переможну весну» для російського агресора! 

Поки що залишається загадкою, хто був за штурвалом Су-25СМ. Є припущення, що це може бути навіть командир 120-го змішаного авіаполку полковник Руслан Руднєв. Як би там не було, але обов’язково настане той час, коли ми з’ясуємо і ім’я злочинця, який знаходився за штурвалом російського штурмовика та ім’я мужнього і вправного українського воїна, який назавжди приземлив ворожий літак на благодатні землі поблизу села Вишеград Макарівського району, що на Київщині. 

Що ми можемо достеменно підтвердити так це те, що хвостове оперення поповнило фондову колекцію Національного військово-історичного музею України завдяки ентузіазму та копіткій праці справжнього патріота України, співробітника музею, пошуковця Павла Нетьосова. 

Є надзвичайно символічним, той факт, що напередодні перемоги над нацизмом хвостове оперення рашистського стерв’ятника Су-25СМ у якості трофея, а відтепер і експонату головного військового музею держави, доєдналося до хвостового оперенням нацистського винищувача Bf 109, збитого над Букринським плацдармом восени 1943 року. Це символічно засвідчило, що не лише земля буде горіти під ногами агресора, але й небо розверзнеться смертоносним вогнем, поховавши усілякі надії  окупанта на загарбання України.

Image