18.05.22 

Image18 травня ДСНС отримала 85 безпілотних літальних апаратів DJI Mavic 3 Fly More Combo.

Вони будуть задіяні передусім для забезпечення заходів з гарантування надійної та безпечної роботи гуманітарних коридорів з метою евакуації мирного населення України з районів ведення бойових дій, а також для здійснення розвідки пожеж в екосистемах, огляду зон надзвичайних ситуацій, супроводу заходів з розмінування територій та здійснення інших заходів у сфері діяльності Служби порятунку.

Це стало можливим завдяки ініціативі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, яке звернулося до донорів – міжнародних організації, аби ті допомогли ДСНС отримати дрони, повідомила прес-служба Служби.

"Системна робота міністерства в цьому напрямку проводиться постійно, адже допомога силовим структурам це один з наших пріоритетів на сьогодні. Ми розуміємо, що усі міністерства зараз працюють на перемогу і розуміємо важливість силових структур, які її практично наближують", - сказав заступник Міністра РТОТ України Анатолій Стельмах. Він додав, що рятувальники, як люди, котрі працюють з не меншим ризиком, ніж військові, мають бути технічно забезпечені на найвищому рівні. 

У свою чергу, заступник Голови ДСНС з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Роман Примуш підкреслив, що ця подія – яскравий приклад, коли єднаються усі органи влади для спільної перемоги. «Державна служба з надзвичайних ситуацій сьогодні осучаснює роботу в частині використання безпілотних літальних апаратів і така допомога для нас надзвичайно важлива. Це, зокрема, питання супроводу гуманітарних коридорів, обстеження замінованих територій, коли ми можемо безпечно, не залучаючи фізично підрозділи, виявляти заміновані ділянки, а також питання моніторингу пожеж в екосистемах», - додав заступник Голови ДСНС.