02.06.22 

ImageАдміністрація США планує продати Україні чотири безпілотники MQ-1C Grey Eagle, які можуть бути озброєні ракетами Hellfire для використання на полі бою проти Росії.

Про це повідомили три людини, знайомі з ситуацією, пише агенція Reuters.

Джерела сказали, що продаж безпілотників General Atomics, який розглядається в Пентагоні протягом кількох тижнів, все ще може бути заблокований Конгресом.

"Сірий орел" є стрибком у технологіях, оскільки він може літати до 30 і більше годин залежно від своєї місії, і може збирати величезні обсяги даних для розвідувальних цілей. Grey Eagle, армійська версія більш відомого безпілотника Predator, може також нести до восьми потужних ракет Hellfire.

Адміністрація президента Джо Байдена має намір найближчими днями повідомити Конгрес про потенційний продаж Україні з публічним оголошенням, яке очікується після цього, повідомив представник США.

Навчання системі БПЛА, виробленої General Atomics, зазвичай займає місяці, але був запропонований план навчання досвідчених українських техніко-технічних працівників та операторів, що потребує лише тижнів.

Озброєння безпілотників ракетами "Хеллфайр" буде здійснюватися після завершення навчання, повідомили представник США та одне з джерел.

Джерело Reuters