02.06.22 

ImageКомпанія Baykar безкоштовно подарує Литві Bayraktar TB2 і просить зібрані кошти передати Україні на гуманітарну допомогу.

Про це повідомив підприємець, технічний директор і співвласник компанії "Baykar" Сельчук Байрактар.

"Жителі Литви з честю зібрали кошти, щоб купити для України Bayraktar TB2.

Дізнавшись про це, Байкар безкоштовно подарує Литві Bayraktar TB2 і просить ці кошти передати Україні на гуманітарну допомогу", - написав він.

 Андрюс Тапінас відповів, що у захваті від цього рішення, частина зібраних грошей піде на оснащення "Байрактару" сучасним озброєнням. 4,4 мільйона євро, що залишилися, будуть направлені на гуманітарну, оборонну, матеріально-технічну або відновлювальну допомогу Україні

Як повідомлялось раніш, литовський телеведучий і громадський діяч Андрюс Тапінас за три дні зібрав більш ніж 5 млн євро на безпілотник Bayraktar TB2 для захисників України. Андрюс Тапінас отримав згоду від влади Литви і Туреччини на купівлю Байрактара, який він назвав "жахливим убивцею російської армії". Він наголошував, що так Литва не лише купує безпілотник, а привертає увагу світової спільноти та показує приклад, піднімає бойовий дух українців і демонструє, як литовці підтримують український народ.