06.06.22 

ImageРосійський вантажний літак "Ан-124", який застряг у міжнародному аеропорту Торонто Пірсон, накопичує борг за стоянку у понад 1000 доларів на день.

Російський літак "Ан-124", який належить компанії "Волга-Дніпро", знаходиться у аеропорту Pearson з 27 лютого, після того, як прибув до Канади з Анкоріджа, штат Аляска, щоб доставити вантаж швидких тестів на COVID-19, пише The Canadian Press.

У той же день канадський міністр транспорту Омар Альгабра оголосив про закриття повітряного простору Канади для всіх російських літаків у відповідь на вторгнення Росії в Україну. Відтоді літаку "Волга-Дніпро" заборонено виліт.

Представник аеропорту повідомила, що літак наразі зберігається в "безпечному місці" в аеропорту. Вона сказала, що на літак, що застряг, діють стандартні тарифи на паркування літаків аеропорту, які становлять 1065,60 доларів на день, доки він залишається на території.

Літак у Пірсоні наразі є єдиним літаком у Канаді, на який вплинула федеральна заборона (NOTAM) на російські літаки. "Літак не може вилетіти в територіальний повітряний простір Канади, оскільки це порушує NOTAM", - повідомив представник Міністерства транспорта Канади Хічам Аюн.

Заборона на російські літаки в небі Канади поширюється не тільки на всі літаки, зареєстровані або які належать російським компаніям, але також і на літаки зафрахтовані, орендовані, що експлуатуються чи іншим чином контролюються особою, пов’язаною з Російською Федерацією або російською корпорацією чи юридичною особою.