14.06.22 

ImageМіноборони Литви замовило бойові припаси для ударного БПЛА “Bayraktar TB2”, який передає Україні.

Про це в Твіттері повідомив   Міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас.

В повідомленні відмічають, що попри замовлені, турецька компанія надала Литві для ударного безпілотника додаткові боєприпаси.

"Ми домовилися про озброєння для Bayraktar "Vanagas". Боєприпаси будуть доставлені вчасно. Також дякуємо компанії за додатково надані боєприпаси", – написав Анусаускас.

Боєприпаси для турецьких ударних безпілотників виробляє компанія ROKETSAN.

ImageІснують три версії снаряда для ударного “Bayraktar TB2” – MAM-C, MAM-L та MAM-T.

На оприлюдненому фото Арвідас Анусаускас продемонстрував боєприпас MAM-L.

Високоточна малогабаритна бомба MAM-L має вагу 22 кілограми. Бойова частина вагою у 10 кг може бути: тандемною кумулятивною, осколково-фугасною, термобаричною.

Фактично MAM-L це варіант протитанкової ракети UMTAS з якої зняли двигун та збільшили крила. Орієнтовна вартість MAM-L становить у межах від 60 до 100 тисяч доларів.

Принцип наведення – по лазерному променю, що дозволяє знищувати цілі на відстані до 8 км, а також за допомоги супутникової навігації на дальності до 14 км.

Нагадаємо. Компанія Baykar безкоштовно подарує Литві Bayraktar TB2  і просить зібрані кошти передати Україні на гуманітарну допомогу. Ударний безпілотник турецького виробництва для Литви отримав ім’я “Vanagas”, що у перекладі — Яструб.

Джерело Мілітарний