22.06.22 

ImageУкраїнська компанія - розробник беспилотних літальних апаратів Ukrspecsystems оприлюднила заяву з приводу атаки на нафтопереробний завод в Ростовській області. 

Компанія пише, що наразі в соціальних мережах шириться відео з використанням БПЛА для ураження заводу на території рф. Багато користувачів соцмереж висловлюють думку (та навіть вітання), що це може бути БПЛА з лінійки PD-1 або PD-2.

"Ми не хочемо привласнювати чужі досягнення, тому скажемо прямо - ні, це не ПДха.

Хочемо звернути вашу увагу, що на відео ми бачимо відмінності в конструкції БПЛА, зокрема коротке крило, відсутність закінцівок на крилах, інша геометрія хвостового оперення, навіть звук двигуна інший. Скоріш за все, це китайський планер.

PD-2 наразі ефективно використовується як розвідник і корегувальник, вкотре довівши свою ефективність в екстремальних умовах, про що ми згодом ще розповімо. Використовувати його як камікадзе - по меншій мірі недоцільно.

Попри те, якщо БПЛА на відео дійсно з України, то висловлюємо вітання нашим колегам, ради бачити, що галузь БПЛА розвивається. Разом до перемоги!", - повідомила прес-служба компанії.

Раніш з'явилось відео атаки дрона-камікадзе на території Росії.