23.06.22 

Адам Кінзінгер разом з українськими льотчикамиАдам Кінзінгер разом з українськими льотчикамиДва конгресмени, Адам Кінзінгер та Кріссі Гулахан, внесли законопроєкт про навчання українських льотчиків та екіпажів на військових авіаційних засобах США.

Про це повідомляється у пресрелізі конгресмена-республіканця Кінзінгера.

Обидва конгресмени - ветерани Військово-повітряних сил США. Вони представили законопроєкт про підготовку навчання українських льотчиків та членів екіпажів на американських літаках, включаючи винищувачі F-15, F-16 та іншіх повітряних платформах.

На думку ініціаторів законопроєкту, США та НАТО можуть допомогти Україні змінити ситуацію у повітрі, надавши Повітряним Силам України вирішальну перевагу.

"Як ветерани ВПС, ми знаємо, що в будь-якому конфлікті з армією, яка протистоїть, одна з перших дій, яку зроблять наші об'єднані сили, - це встановлення панування в повітрі", - йдеться в листі до міністра оборони Ллойда Остіна.

Вказується, що українським військовим дуже важливо пройти навчання на західних повітряних платформах, доки США думають над можливістю постачання такого озброєння. Якщо ескалація війни ще більше зросте, то українські льотчики мають бути готові негайно використати західну авіацію.

Перед цим український льотчик із позивним Juice разом з українським фахівцем із протиповітряної оборони підполковником Денисом Смаженим виступили на телеканалі Fox News. Під час виступу Juice наголосив на важливості отримання для України західних бойових літаків.