23.06.22 

ImageВідомий волонтер, український ведучий Сергій Притула 22 червня у Facebook оголосив збір коштів на купівлю трьох безпілотників Bayraktar для Повітряних сил Збройних сил України.

"Мені не потрібні подарунки чи пафосні привітання. Усе, про що я мрію у свій день народження, – це наша перемога! Годі просто лайкати відосики з результатами роботи Bayraktar. Давайте станемо співавторами цих відео!" – написав Притула.

За його словами, бюджет купівлі трьох БПЛА перевищує 0,5 млрд грн.

"Але якщо навалимося разом – і люди, і бізнес – ми цю суму закриємо. Вірю, що за тиждень ми зможемо зібрати гроші для купівлі трьох Bayraktar. І початок цього збору започаткує наш фонд. З грошей, які ви вже дали, ми акумулювали на цей проєкт $2 млн. Залишилося зібрати ще $13 млн. Це проєкт "Народний Bayraktar". Поїхали!" – сказав волонтер.

Пізніше Притула повідомив, що українці зібрали гроші на перший безпілотник. "Перша "пташка" є, пішов збір на другу. І це всього-на-всього 12 годин із початку збору. Я вами дуже пишаюся. 156 млн грн за 12 годин. Плюс 70 млн грн, які ми поставили фундаментом цього проєкту", – повідомив ведучий.

 


 У четвер він повідомив, що станом на 9.00 23.06 задонатили 296 000 000 грн. Якщо додати те, що фонд виділив на проект - сумарно 366 000 000. Це означає, що з бажаних трьох ми вже назбирали на ДВА БАЙРАКТРАРИ!