28.06.22 

ImageМіноборони України стало одним із найбільших замовників виробника "Байрактарів". 

Про це повідомив у Facebook міністр оборони Олексій Резніков .

Резніков подякував компанії Baykar Makinа, яка " передає вже вдруге своїх «пташок» ЗСУ абсолютно БЕЗКОШТОВНО». Спочатку компанія подарувала безпілотнник, на який збирали кошти литовці, а до Дня Конституції України зробила подарунок українському народу- три "пташки" для наших Збройних Сил. "Тож, всі кошти, які були зібрані волонтерами, можуть бути використані ними на інші корисні і важливі речі", - написав міністр.

Рєзніков також нагадав, що «завдяки потужній співпраці Президентів України Володимира Зеленського та Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана наші військові отримали перші байрактари на полі бою ще у 2021 року. Вони дуже успішно показали себе в битві. 

Того ж року досягнуто принципових домовленостей щодо будівництва спільного заводу з виробництва байрактарів в Україні. Наразі триває комунікація між оборонними відомствами України і Туреччини і ми продовжуємо роботу над реалізацією проєкту з будівництва заводу. Це плани середньострокової перспективи. І вони будуть реалізовані». 

За словами Рєзнікова, з 24 лютого міноборони прийняло на озброєння "до півсотні "літачків", ще дещо вже законтарктовано, оплачено, їх постачання очікується вже в липні. " Таким чином, на найближчу перспективу майже всі потужності заводу Baykar Makina будуть зосереджені на забезпеченні потреб ЗСУ. Мова йде про замовлення ще десятків беспілотників. ", – написав міністр.