04.07.22 

ImageЖителі Польщі зібрали перший мільйон доларів на Bayraktar ТВ2, і вже подолали позначку в 5 млн злотих. Поляки хочуть придбати дрон для України, щоби допомогти нашим воїнам боротися з російськими окупантами.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook ініціатор збору, журналіст Славомир Сераковський. Він також показав відео роботи Bayraktar, пояснивши, чому поляки хочуть купити саме цей безпілотник.

"Ось чому цей дрон такий ефективний. Інші нас не цікавлять", – написав журналіст.

Лічильник на сайті збору показує, що станом на 12:00 4 липня полякам вдалося зібрати 5 083 893 злотих з 22,5 млн необхідних. До кінця збору залишилось 24 дні.

Гроші на Bayraktar для України в Польщі пожертвували вже 50 000 людей.

Нагадаємо, що перший мільйон злотих на дрон полякам вдалося зібрати лише за два дні.

Громадяни Польщі надихнулися прикладом литовського телеведучого Андрюса Тапінаса, який за три дні зібрав необхідні 5 млн євро на купівлю безпілотника Bayraktar TB2, який він назвав "вбивцею російської армії". 

Раніш повідомлялось, що rомпанія Baykar безкоштовно подарує Литві Bayraktar TB2 і просить зібрані кошти передати Україні на гуманітарну допомогу. Тоді литовський телеведучий і громадський діяч Андрюс Тапінас за три дні зібрав більш ніж 5 млн євро на безпілотник Bayraktar TB2 для захисників України.

Джерело obozrevatel