06.07.22 

ImageПерші з 25 безпілотних авіаційних комплексів "Лелека-100" вже скоро надійдуть до Збройних Сил України.

Про це команда Фонду «Повернись живим» повідомила  у Facebook.

Закупівля безпілотників українського виробництва здійснена за гроші, які перерахували небайдужі громадяни. Загальна вартісті купівлі 25 комплексів БПЛА "Лелека-100" становить 36 000 000 грн.

У Фонді зауважили, що аеророзвідка сьогодні є одним із найважливіших напрямків роботи та розвитку українського війська. Безпілотник "Лелека" — це один із найкращих розвідувальних дронів бригадного рівня.

Дрон здатний розвивати швидкість до 140 км та коригувати вогонь української артилерії по ворожим цілям на глибину до 50 км.

"Саме тому ми закупили для ЗСУ 25 коплексів "Лелека", кожен із яких коштує 1 440 000 гривень і складається з двох літаків та наземної станції. Перші комплекси Фонд вже передає армії, а до кінця літа ми очікуємо загалом 50 літаків та 25 наземних станцій до них. Ці "Лелеки" покриють потреби у подібних безпілотниках 25 підрозділів", — розповідає керівник військового відділу Фонду Андрій Римарук.

Довідка. Багатофункціональний безпілотний літальний апарат "Лелека-100" створений українською компанією DeViRo для вирішення завдань з аеророзвідки та визначення точних географічних координат об'єктів у режимі реального часу. Комплекс пристосований для роботи в умовах складної радіоелектронної обстановки в режимі навмисного встановлення радіоперешкод або блокування систем супутникової навігації. БПАК стійкий до погодних умов та придатний для використання у будь-який час доби. Прийнятий на озброєння Збройних Сил України в травні 2021 року.

Джерело mil.in.ua