19.07.22 

ImageШість американських сенаторів звернулись до Міністерства оборони США з проханням прискорити передачу критично важливої військової допомоги Україні.

Лист парламентарів опублікований на сайті  сенатора Дена Саллівана.

Сенатори просять розглянути включення до пакету допомоги Україні винищувачі четвертого покоління та витрати на підготовку українських пілотів.

Минулого місяця сенатори мали зустріч з українською делегацією Повітряних сил,  зокрема, пілотами винищувачів та офіцерами зенітних ракетних військ. Під час перемовин 23 червня представники Сенату отримали достовірну інформацію про реальні потреби України для захисту міст від повітряних загроз.

Автори звернення вважають, що засоби ПРО/ППО мають бути першочергово включені до наступних пакетів військової допомоги. Зокрема вони відзначають потребу у мобільному ЗРК Avanger та комплексах C-RAM (Counter Rocket, Artillery, and Mortar).

Також сенатори закликають підвищити темпи поставок тих американських систем, які вже освоєні ЗСУ: 155 мм гармат та РСЗВ HIMARS, бронетранспортери та БПЛА. 

Американські парламентарі вважають, що допомога Пентагону має бути “вирішальною, а не поступовою”. Такий підхід, на їхню думку, суттєво вплине на перебіг бойових дій на Донбасі та Півдні України.

Джерело mil.in.ua