21.07.22 

ImageКабінет Міністрів прогнозує перший випуск продукції заводу з виробництва безпілотних літальних апаратів Bayraktar в Україні у 2025 році.

Про це йдеться в картці урядового законопроєкту, яким пропонується ратифікувати Рамкову угоду між урядами України та Туреччини про співпрацю в сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях.

За оцінкою Кабміну, планова сума інвестицій в будівництво заводу та центру для обслуговування ремонту і модернізації БПЛА складе 95,5 млн дол. протягом 10 років. Будівництво та облаштування центру вартістю 6,5 млн дол. заплановано на поточний рік.

В уряді зазначають, що будівництво заводу і центру передбачає трансфер високих технологій, локалізацію виробництва найсучасніших БПЛА, ефективність яких перевірена і доведена на практиці.

Рамкова угода між урядами України та Туреччини про співпрацю в сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях була підписана 3 лютого 2022 року. Угода, яка діятиме до 2035 року, передбачає звільнення від митного оподаткування матеріалів, компонентів та обладнання, що ввозиться в Україну в рамках реалізації спільних проєктів. Також інвестори звільнятимуться на 10 років від сплати податку на прибуток та від сплати земельних податків.

Джерело censor