06.02.24 

ImageГенеральний директор турецької компанії Baykar Халук Байрактар повідомив, що під Києвом уже будують завод із виробництва безпілотників Bayraktar.

"Наш завод будується… нам потрібно близько 12 місяців, щоб завершити будівництво, а потім ми перейдемо до внутрішнього обладнання, устаткування та організаційної структури", - заявив він в інтерв'ю Reuters.

За словами Халука Байрактара, на заводі в Україні компанія планує працевлаштувати близько 500 осіб. Гендиректор зазначив, що завод вироблятиме моделі дронів TB2 або TB3. Планується виготовляти близько 120 безпілотників на рік.

На запитання, чи будуть проблеми безпеки на заводі через війну Росії проти України, він відповів, що плани "повністю просуваються вперед" і що "ніщо" не може їх зупинити.

31 липня 2023 року Міністерство оборони підписало з фірмою Baykar Makina договір про будівництво сервісного центру для ремонту та обслуговування безпілотників на території України.

Раніше гендиректор Baykar Халюк Байрактар заявляв, що на заводі в Україні планують виробляти всю номенклатуру безпілотників компанії: TB2, Akinci і Kizilelma.

Наприкінці червня він повідомив, що компанія Baykar отримала ліцензійні дозволи від Туреччини на повне виробництво безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 і Akinci в Україні.

Раніш повідомлялось, що Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук провів робочу зустріч з гендиректором компанії Baykar Makina Халуком Байрактаром. 

Джерело NV