27.07.22 

ImageІнновації в сфері виробництва безпілотних літальних апаратів будуть втілювати в Долині безпілотників на території Польщі.

Про це повідомляє Польське радіо.

26 липня у Варшаві ідею обговорили зацікавлені представники Польщі, України та Сполучених Штатів. Концепцію Долини дронів представив колишній директор ЦРУ з боротьби з тероризмом Бернард Хадсон.

Планується, що такий проект сприятиме втіленню інновацій в галузі виробництва БПЛА на користь Польщі та України. Адже БПЛА грають важливу роль на озброєнні прикордонників та армії, а також для розвідки та під час бойових дій.

За словами керівниці американської програмістської компанії Chenope та співорганізаторки презентації проекту Елізабет Чарнок, в Долині безпілотників будуть розроблятися технології для БПЛА, програмне забезпечення, технології розпізнавання зображень тощо.

"Досвід з використання дронів плануємо продовжити і в майбутньому. Технології безпілотників у різних сферах життя можна використовувати в секторі охорони здоров’я для транспортування медичних товарів, інспекцій будівельної сфери та в роботі агросектору", - йдеться у повідомленні Міністерстві цифрової трансформації України.

Джерело censor.net