28.07.22 

ImageТурецька компанія Baykar Makina безкоштовно передасть Україні ударний безпілотник Bayraktar TB2, на який кошти збирали у Польщі.

Про це повідомив ініціатор акції зі збору, журналіст Славомір Сєраковський.

Зібрані поляками кошти мають бути витрачені на гуманітарні проєкти в Україні.

«Чудова новина! Наша допомога подвоюється»,- написав  Сєраковський після переговорів із турецькою та українською сторонами.

Також до повідомлення ініціатор акції додав копію документа, який він отримав від турецького виробника безпілотників Bayraktar TB2.

У листі підкреслюється, що компанія “вражена тим, що в акції взяли участь сотні тисяч поляків”.

«Ми хочемо бути частиною цього людського жесту солідарності і робимо пропозицію. В рамках вашої акції ми безкоштовно передамо українцям безпілотник Bayraktar TB2, щоб вони якнайкраще захищали свою Батьківщину»,- наголосили у Baykar Makina.

Нагадаємо, 24 липня, стало відомо, що у Польщі зібрано 100% коштів на ударний безпілотник Bayraktar TB2 для України.

Тоді Сєраковський зазначив, що попри досягнення мети акції, збір коштів триватиме ще декілька днів, оскільки є велика кількість охочих долучитися до неї.

Інціатор акцї також додав, що надлишок коштів, зібраних в рамках акції, буде переведено на рахунок Збройних Сил в Нацбанку України. 

На момент закінчення акції було зібрано більше 24 мільйонів злотих, а завдяки Baykar Makina сума допомоги ЗСУ подвоїться і складе майже 50 мільйонів злотих .

В Україну вже прибув безпілотник Bayraktar TB2 від Литви з ім’ям Vanagas (Яструб), на який зібрали гроші литовці.

Джерело Мілітарний