01.08.22 

ImageУ школі підготовки операторів БПЛА, яка діє у одній з бригад територіальної оборони, підготовлено понад 100 фахівців з використання квадрокоптерів різних типів. Нещодавно у школі розпочалися заняття з підготовки операторів літаків-дронів.

Підготовані досвідченими інструкторами оператори вже відправлені до військових частин, де здобуті знання та навички вони використовують для дистанційної рекогносцировки місцевості, виконання розвідувальних польотів, коригування вогню артилерії та нанесення точкових ударів по розвіданих цілях противника за допомогою ударних систем.

Навчання пілотів здійснюють у спеціально створеному мультимедійному класі з використанням засобів доповненої реальності та спеціальних комп’ютерних програм-симуляторів. Це дозволяє курсантам опанувати органи управління дронів, не ризикуючи вартісною технікою під час здійснення перших тренувальних польотів.

За словами одного з інструкторів, базові навички оператора БПЛА можна опанувати за два тижні навчання за спеціальною програмою.

Школа та інструктори тісно співпрацюють із місцевими виробниками БПЛА, які одними з перших в Україні розпочали виробництво квадрокоптерів та літаків-дронів для потреб українського війська. З 2014 року конструктори досягли значних успіхів і продовжують вдосконалювати свої вироби, орієнтуючись на потреби військових та інтегруючи новітні технологічні рішення у створенні платформи.

Стрімкий розвиток безпілотних систем, які забезпечують війська розвідувальною інформацією у режимі реального часу вдень і вночі, докорінно змінив хід сучасної війни. Постійний діалог операторів БПЛА, інструкторів та виробників дозволяє конструювати та вдосконалювати дрони, виходячи з конкретних потреб військових підрозділів.

− Поєднання творчої інженерної думки дніпровських конструкторів, багатого бойового досвіду операторів, підтримка командирів частин, командування, виробників та фінансових донорів дозволяють створювати унікальні високотехнологічні комплекси, які несуть смерть окупантам і наближають нашу перемогу над ворогом, − говорить засновник школи − командир групи аеророзвідки.

Джерело АрміяInform   Автор: Євгеній Романов